Sociaal- emotionele ontwikkeling

Verveling op het schoolplein

22 augustus 2015

De leerlingen uit mijn klas vonden het moeilijk om een activiteit de bedenken tijdens het buitenspelen. De verschillende materialen die waren aangeschaft mochten hierbij helaas niet baten. Samen met de leerlingen heb ik de oplossing bedacht en uitgevoerd.

De leerlingen hebben allemaal een spel gezocht op internet en dit uitgewerkt op een gekleurd blad. Daarnaast mochten de leerlingen een spel kiezen dat ze leuk vonden om te doen. Uiteindelijk hadden we 26 spelkaarten met verschillende spellen voor op het schoolplein.

Elke dag hebben we een nieuw spel uitgekozen en de leerlingen die mee wilde doen met dit spel konden aansluiten. De eerste weken heb ik als leerkracht regelmatig meegedaan om de regels de handhaven en de leerlingen te motiveren. Uiteindelijk hebben de leerlingen het gehele jaar met bijna de gehele klas activiteiten gedaan. Na een aantal weken hadden de leerlingen genoeg spellen paraat en was er geen begeleiding van de leerkracht meer nodig.

2 Comments

 • Reply Willeke 18 september 2015 at 15:15

  Hoi Kirsten,

  Leuke blog heb je! Welke spellen hebben jullie uitgekozen en wat waren de favorieten? Ben ook benieuwd hoe de ‘spelkaarten’ eruit zagen.

  Groetjes,
  Willeke

  • Reply kirstenbrouwer 24 september 2015 at 18:36

   Hoi Willeke,

   Bedankt voor je leuke reactie! Ik ben nog druk bezig om de puntjes op de i te zetten ;). De foto’s van de speelkaarten volgen nog maar deze hebben de kinderen zelf versierd. De spellen die ze het leukst vonden waren lummelen, bulldog tikkertje, 10 tellen in de rimboe, fopbal en trefbal. Zal hier binnenkort ook nog wat meer over vertellen :).

   Groetjes,
   Kirsten

  Leave a Reply