Taal

Woordenschat aanbieden

28 september 2015
Woordenschat

Bij de methode Taal actief worden de lessen op een uitgebreide manier aangeboden. Er worden allerlei handvatten aangeboden voor de leerkrachten.

Aan het begin van het schooljaar zijn wij gestart met de methode en ik vond het lastig hoe ik de woorden zichtbaar in de klas kon plaatsen zodat de leerlingen de woorden de gehele dag zien. De clustering die bij de methode worden aangeboden zijn de woordparaplu, woordkast en woordtrap. Ik heb er voor gekozen om de woorden te lamineren en magneten op de achterkant te plakken. Dit heb ik ook gedaan met de paraplu, kast en trap zodat de woorden daar in geplaatst kunnen worden. Doordat de woorden op mijn whiteboard hangen heb ik de mogelijkheid om de ideeën van de leerlingen erbij te schrijven.

Aan het einde van het thema heb ik de woorden herhaald met een spel. De leerlingen kregen een stapel kaartjes en moesten deze zelf clusteren en aan elkaar uitleggen. Zelf zat ik bij het groepje met de leerlingen die een lage woordenschat hebben zodat ik daar kon ondersteunen.

Woordtrap:

Woordtrap

No Comments

Leave a Reply